Restaurant & bar Quarz in Muiderberg

Chefkok Nicky

De kookstijl van Nicky is vernieuwend en speels, vanuit een klassieke basis. Zijn gerechten zijn fris en verteerbaar en hij werkt graag met minder voor de hand liggende ingrediënten, waardoor hij telkens weer verrast.

Zoals Nicky verrast met vernieuwende gerechten, zo verrast Michèle met haar wijnen. Op de wijnkaart staan ruim 100 wijnen, waarvan een deel open wijnen, met een focus op Spanje. Michèle heeft door haar vele bezoeken aan Mallorca een voorliefde voor Spaanse wijnen ontwikkeld en laat haar gasten daarvan meegenieten.

DINER

OESTERS

OESTERS FINES DE CLAIRES NR. 3
naturel met Cabernet Sauvignon azijn, citroensap, sjalot en zwarte peper. 3

FINES DE CLAIRES NR. 3 
rauw met bouillon van dashi, crème van citroen, gezouten citroen en poeder van zeewier. 4

VOORGERECHTEN

ZALMFOREL
witte asperge, crème van karnemelk, sinaasappel, venkel en saus met noilly prat. 16

GEBRANDE MAKREEL
avocado, crème van harissa, couscous, bouillon van paling en koriander, sambai sojaboontjes en mierikswortel. 16

WATERMELOEN & TOMAAT
olie van maggiplant, munt, bouillon van tomaat, rettich en crème van doperwt. 15

TUSSENGERECHTEN

ZEEDUIVELWANG
met crème van geitenkaas, Amsterdamse ui, droge worst, emulsie van spinazie en beurre blanc van geitenboter. 16

BOERDERIJ KWARTEL
borstje op het karkas gebraden en geconfijt pootje met peer, jasmijn thee en mais structuren. 17

HALVE KREEFT
witte asperge, Gooische pikant, lamsoor, bouillon van gerookte aardappel en gerookte olijfolie. 21

HOOFDGERECHTEN

HEILBOT 46 GRADEN
walnootolie, hollandaise saus met miso, schuimpjes en crème van kropsla, haringkuit en pepquino's. 24

GECONFIJTE LAMSNEK
witte asperge, raapsteel, emulsie van madras curry, geroosterde boekweit en lamsjus met rolmops. 26

BAVETTE VAN MELKKOE
ajo blanco, groene asperge, pimentos padrón, monniksbaard, daslook en jus met zoethout. 30

ASPERGES
met beurre blanc saus, crème van oude kaa, bieslookolie, aardappel, mosterzaad en zilte plantjes. 24

NAGERECHTEN

FRAMBOOS
structuren met mousse van witte chocolade, sap van tonic en vlierbloesem, kokos en sorbet van framboos. 14



KAAS VAN DE KAASWAGEN
keuze uit een ruim assortiment nationale en internationale kazen, geserveerd met brood en honing. 15

GEKARAMELISEERDE ASPERGE
hazelnootmousse, gel van citrus, ijs van verveine en sabayon van cava brut nature. 14

Allergenen

Onze gerechten kunnen allergene ingrediënten bevatten. Bent u allergisch, heeft u een dieet of wilt u iets aanpassen, zegt u het ons of vraag naar onze allergenenkaart.

MENU’S 


Met onze aantrekkelijk geprijsde menu’s ervaart u echt de Quarz experience!

EASY - makreel, lam, framboos. 42

BETTER - makreel, heilbot, lam, framboos. 53

BEST - makreel, heilbot, asperge, lam, framboos. 64

ALL THE WAY - makreel, heilbot, kwartel, asperge, lam, framboos. 75

LUNCH - een licht 2-gangenmenu samengesteld door de chef en alleen tijdens de lunch te bestellen. 29

Menu of a la carte wordt enkel geserveerd voor het volledige gezelschap. 
Bent u bij ons te gast met een gezelschap van 6 personen of meer, dan vragen wij u te kiezen voor een van onze menu’s.