Restaurant & bar Quarz in Muiderberg

Chefkok Nicky

De kookstijl van Nicky is vernieuwend en speels, vanuit een klassieke basis. Zijn gerechten zijn fris en verteerbaar en hij werkt graag met minder voor de hand liggende ingrediënten, waardoor hij telkens weer verrast.

Zoals Nicky verrast met vernieuwende gerechten, zo verrast Michèle met haar wijnen. Op de wijnkaart staan ruim 100 wijnen, waarvan een deel open wijnen, met een focus op Spanje. Michèle heeft door haar vele bezoeken aan Mallorca een voorliefde voor Spaanse wijnen ontwikkeld en laat haar gasten daarvan meegenieten.

DINER

OESTERS FINES DE CLAIRES NR. 3
naturel met Cabernet Sauvignon azijn, citroensap, sjalot en zwarte peper. 3

FINES DE CLAIRES NR. 3
tipíco Mallorca met hierbas de Mallorca, crème van pimentos padrón en zeekraal. 4

VOORGERECHTEN

TARTAAR VAN KALF & HOLLANDSE GARNALEN
tomaten bouillon, salty fingers, olie van kerrie, krokante tomaat en piccalilly shots. 17

DIMSUM VAN KOOLRABI
spruitkool, olie van peterselie, hang op, zee rozemarijn, thee van jasmijn parels, en sansho peper. 14

CEVICHE VAN ZEEBAARS
structuren van rode biet, ingemaakte rode ui, koriander, radijs gegaard in sushi azijn en woodsorrel. 15

TERRINE VAN EENDELEVER
gerookte IJsselmeer paling, appel, paling schuim, gel van oloroso sherry, zuurkool en beurre noisette. 22

TUSSENGERECHTEN WILDE GAMBA ARGENTINOS
mandarijn, bereidingen van pompoen, bouillon van bisque, zalm kaviaar en schuim van gerookte melk. 19

KROKANT GEBAKKEN ZWEZERIK
gekarameliseerde banaan, rettich, saus van pinda, kousenband, dashi vinaigrette en paksoi. 19

LANGZAAM GEGAARDE ZEEDUIVEL
beurre blanc gemaakt van geitenboter, rozemarijn olie, wortel gember puree en gepofte rogge. 18

EEKHOORNTJESBROOD
geroosterde knolselderij, cantharel, gezouten amandelen, wintertruffel en saus van gerookte knoflook. 15

HOOFDGERECHTEN

GRIET
bouillon van eekhoorntjesbrood, krokante manchego, witlof gekarameliseerd in bokbier, topinamboer en walnoot. 24

IN HOOI GEGAARDE PASTINAAK
toffee van rode biet, rode ui gemarineerd in frambozen azijn, pastinaak en gezouten braam. 19

LOMO IBERICO
bloemkool krokant gebakken in steranijs en komijn, tuinkers, saus van pata negra, haringkuit en augurk. 22

HOLLANDSE WILDE EEND
cantharel, gefermenteerde knoflook, witte boon, kappertjes, rozijn en druiven van onze eigen druivenrank. 27

RUNDERLENDE VAN MELKKOE
crème van karnemelk, gebrande ui, emulsie van boerenkool, groene olijf en eigen jus. 24

NAGERECHTEN HAZELNOOT
gel van munt en limoen, duindoornbes, citroen merengue, crème anglaise van citroengras en ijs van Opihr gin. 14

GOJIBERRY
dulce de leche van kokosmelk, rijstepap, speculaas cremeux en krokante harde wener. 14

MENU VAN ORANJE
chocolade, sponge cake met matcha thee, specerijen crumble, peren yoghurt sorbet en citroentijm. 14

In 2012 won Nicky Quarz het SBS6 tv-programma Menu van Oranje met dit dessert, een dessert geïnspireerd op het bos. 
Wij mochten dit serveren aan koning Willem Alexander, Koningin Maxima en hun gasten.



KAAS VAN DE KAASWAGEN
keuze uit een ruim assortiment nationale en internationale kazen, geserveerd met brood en honing. 15

Allergenen

Onze gerechten kunnen allergene ingrediënten bevatten. Bent u allergisch, heeft u een dieet of wilt u iets aanpassen, zegt u het ons of vraag naar onze allergenenkaart.

MENU’S 


Met onze aantrekkelijk geprijsde menu’s ervaart u echt de Quarz experience!

EASY - zeebaars, lomo iberico, menu van oranje. 42

BETTER - zeebaars, gamba, lomo iberico, menu van oranje. 53

BEST - zeebaars, gamba, eekhoorntjesbrood, lomo iberico, menu van oranje. 64

ALL THE WAY - zeebaars, zeeduivel, gamba, eekhoorntjesbrood, lomo iberico, menu van oranje. 75

LUNCH - een licht 2-gangenmenu samengesteld door de chef en alleen tijdens de lunch te bestellen. 29

Menu of a la carte wordt enkel geserveerd voor het volledige gezelschap. 
Bent u bij ons te gast met een gezelschap van 6 personen of meer, dan vragen wij u te kiezen voor een van onze menu’s.