Restaurant & bar Quarz in Muiderberg

Chefkok Nicky

De kookstijl van Nicky is vernieuwend en speels, vanuit een klassieke basis. Zijn gerechten zijn fris en verteerbaar en hij werkt graag met minder voor de hand liggende ingrediënten, waardoor hij telkens weer verrast.

Zoals Nicky verrast met vernieuwende gerechten, zo verrast Michèle met haar wijnen. Op de wijnkaart staan ruim 100 wijnen, waarvan een deel open wijnen, met een focus op Spanje. Michèle heeft door haar vele bezoeken aan Mallorca een voorliefde voor Spaanse wijnen ontwikkeld en laat haar gasten daarvan meegenieten.

DINER

OESTERS

OESTERS FINES DE CLAIRES NR. 3
naturel met Cabernet Sauvignon azijn, citroensap, sjalot en zwarte peper. 3

FINES DE CLAIRES NR. 3 
rauw met ijspastille van rauwe room, zoetzure prei, krokant van aardappel en dragonolie. 4

VOORGERECHTEN

GEMARINEERDE WINTERPEENTJES
crème van mandarijn, grapefruit, kaffir olijfolie, bergamot en schuim van Oosterschelde water. 15

GEPEKELDE ROODBAARS
gezouten citroen, koolrabi gemarineerd in dashi azijn, crème van boerenyoghurt, algen en zilte sla. 16

GEROOSTERDE LANGOUSTINE
gelakt met geitenboter, crème van bloemkool en geitenkaas, gebrande ui en lavendelolie. 18

TUSSENGERECHTEN

BUIKSPEK GELAKT MET ACACIA HONING
sousvide gegaarde granny smith, pijnboompitten en varkenjus met groene olijf. 18

GECONFIJTE KABELJAUW
emulsie van boerenkool, ponzu vinaigrette, gerookte ossenworst van Slagerij Dalmulder en flowersprouts. 18

STRUCTUREN VAN RODE BIET
olie van basilicum, wilde spinazie, ingemaakte rode uit, schapenyoghurt en saus van hibiscus. 15

HOOFDGERECHTEN

LANGZAAMGEGAARDE ROGVLEUGEL
beurre noisette, rozemarijn, mini koningszwam, kappertjes, zuring en thee van paddenstoelen. 25

IN ZOUTDEEG GEGAARDE KNOLSELDERIJ
crème van macadamia noten, bouillon van gerookte knoflook, dille en krokante rookkaas. 19

TAMME EEND
duindoornbes, siroop van agave met kaneel en saffraan, citroentijm en eendenjus met crème de cassis. 26

2 BEREIDINGEN VAN MELKKOE
entrecote en wang met bereidingen van rode biet, kervelwortel, sjalot en jus met zoethout. 26

NAGERECHTEN

BLAUWE BES
structuren met mousse van pure chocolade, kerrieolie, cold drip coffee, shiso purper en ijs van sherryazijn. 14

POMPOEN
bereidingen met rozijn, krokant en ijs van geroosterde boekweit, citroenmelisse en olijfolie shots. 14



KAAS VAN DE KAASWAGEN
keuze uit een ruim assortiment nationale en internationale kazen, geserveerd met brood en honing. 15

Allergenen

Onze gerechten kunnen allergene ingrediënten bevatten. Bent u allergisch, heeft u een dieet of wilt u iets aanpassen, zegt u het ons of vraag naar onze allergenenkaart.

MENU’S 


Met onze aantrekkelijk geprijsde menu’s ervaart u echt de Quarz experience!

EASY - roodbaars, tamme eend, blauwe bes. 42

BETTER - roodbaars, kabeljauw, tamme eend, blauwe bes. 53

BEST - roodbaars, kabeljauw, knolselderij, tamme eend, blauwe bes. 64

ALL THE WAY - roodbaars, buikspek, kabeljauw, knolselderij, tamme eend, blauwe bes. 75

LUNCH - een licht 2-gangenmenu samengesteld door de chef en alleen tijdens de lunch te bestellen. 29

Menu of a la carte wordt enkel geserveerd voor het volledige gezelschap. 
Bent u bij ons te gast met een gezelschap van 6 personen of meer, dan vragen wij u te kiezen voor een van onze menu’s.