Restaurant & bar Quarz in Muiderberg

Chefkok Nicky

De kookstijl van Nicky is vernieuwend en speels, vanuit een klassieke basis. Zijn gerechten zijn fris en verteerbaar en hij werkt graag met minder voor de hand liggende ingrediënten, waardoor hij telkens weer verrast.

Zoals Nicky verrast met vernieuwende gerechten, zo verrast Michèle met haar wijnen. Op de wijnkaart staan ruim 100 wijnen, waarvan een deel open wijnen, met een focus op Spanje. Michèle heeft door haar vele bezoeken aan Mallorca een voorliefde voor Spaanse wijnen ontwikkeld en laat haar gasten daarvan meegenieten.

DINER

OESTERS

OESTERS FINES DE CLAIRES NR. 3
naturel met Cabernet Sauvignon azijn, citroensap, sjalot en zwarte peper. 3

FINES DE CLAIRES NR. 3 
rauw met bouillon van dashi, crème van citroen, gezouten citroen en poeder van zeewier. 4

VOORGERECHTEN

GEMARINEERDE DORADE
witte asperge, crème van karnemelk, waterkers, daslook en saus met noilly prat. 16

GEBRANDE MAKREEL
avocado, crème van harissa, couscous, bouillon van paling en koriander, sambai sojaboontjes en mierikswortel. 16

STRUCTUREN VAN RODE BIET
olie van basilicum, wilde spinazie, ingemaakte rode ui, schapenyoghurt en saus van hibiscus. 15

TUSSENGERECHTEN

ZALMFOREL
met crème van sinaasappel, doperwt, olie van munt, zoetzure wortel, venkel en bouillon van tomaat en dragon. 16

BOERDERIJ KWARTEL
borstje op het karkas gebraden en geconfijt pootje met peer, jasmijn thee en mais structuren. 17

IN ZOUTDEEG GEGAARDE KNOLSELDERIJ
crème van macadamia noten, bouillon van gerookte knoflook en krokante rookkaas. 17

RIVIERKREEFT
witte asperge, pommes soufflé, zoetzure lavendelbloem, gemarineerde pompoen en crème van lavendel. 20

HOOFDGERECHTEN

HEILBOT 46 GRADEN
walnootolie, hollandaise saus met miso, schuimpjes en crème van kropsla, haringkuit en pepquino's. 24

GECONFIJTE LAMSNEK
witte asperge, raapsteel, emulsie van madras curry, geroosterde boekweit en lamsjus met rolmops. 26

TOURNEDOS VAN RUBIA GALLEGA
ajo blanco, groene asperge, pimentos padrón, monniksbaard, daslook en jus met zoethout. 30

ASPERGES
met beurre blanc saus, crème van oude kaa, bieslookolie, aardappel, mosterzaad en zilte plantjes. 24

NAGERECHTEN

BLAUWE BES
structuren met mousse van pure chocolade, kerrieolie, cold drip coffee, shiso purper en ijs van sherryazijn. 14

ADVOCAAT
bereidingen met honing, ijs van gerookte melk, gemberkoekjes en schuim van gember, citroen en honing. 14



KAAS VAN DE KAASWAGEN
keuze uit een ruim assortiment nationale en internationale kazen, geserveerd met brood en honing. 15

GEKARAMELISEERDE ASPERGE
hazelnootmousse, gel van citrus, ijs van verveine en sabayon van cava brut nature. 14

Allergenen

Onze gerechten kunnen allergene ingrediënten bevatten. Bent u allergisch, heeft u een dieet of wilt u iets aanpassen, zegt u het ons of vraag naar onze allergenenkaart.

MENU’S 


Met onze aantrekkelijk geprijsde menu’s ervaart u echt de Quarz experience!

EASY - makreel, kwartel, blauwe bes. 42

BETTER - makreel, heilbot, kwartel, blauwe bes. 53

BEST - makreel, heilbot, knolselderij, kwartel, blauwe bes. 64

ALL THE WAY - makreel, heilbot, kwartel, knolselderij, lamsnek, blauwe bes. 75

LUNCH - een licht 2-gangenmenu samengesteld door de chef en alleen tijdens de lunch te bestellen. 29

Menu of a la carte wordt enkel geserveerd voor het volledige gezelschap. 
Bent u bij ons te gast met een gezelschap van 6 personen of meer, dan vragen wij u te kiezen voor een van onze menu’s.